Roel Praas

Els Cozijnsen

CV

Roel Praas
Werd geboren in 1953 te Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag.

In het buitenland volgde hij cursussen bij Claude Hellfer in Frankrijk en in Oostenrijk bij Ergican Saydam. Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten.

Sinds 2004 werkt hij samen met de bariton Palle Fuhr Jorgensen. Hun repertoire bestaat uit werken van Franz Schubert, o.a. Die Winterreise, en programma's met werken van Engelse en Franse componisten.

 Als docent was hij meer dan 40 jaar verbonden aan de Kaliber Kunstenschool Twente.


Els Cozijnsen
Studeerde aan het conservatorium in Utrecht bij Polo de Haas en in Hilversum bij Kees Stokvis waar zij in 1979 het A-diploma behaalde. Hierna volgde zij lessen bij pianist Alwin Bär te Amsterdam en later bij Geoffrey Madge te Den Haag.

Als pianodocente was zij bijna 40 jaar verbonden aan de Kaliber Kunstenschool (voorheen Muziekschool Twente).

Zij treedt regelmatig op als begeleidster van koren, zangers en instrumentalisten. Als pianiste was ze vele jaren de vaste begeleidster van Chr.Gem.Zangvereniging “Hoop op Zegen”te Wierden en was ze repetitor bij Toonkunst Almelo.

Ze volgt zanglessen bij Karin van de Tuin in Borne en zong mee in het Kamerkoor van de Waterstaatskerk te Hengelo o.l.v. Evan Bogerd.

Op het gebied van dirigeren volgde ze lessen bij Valentijn Smit in Enschede en volgde verschillende keren de Kurt Thomas Zomercursus Koordirectie in Utrecht.
In 2017 behaalde ze het diploma Applicatiecursus Koordirectie aan de HKU.
In november 2021 slaagde ze voor het diploma Koordirectie C aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek

Van 2013 t/m 2021 dirigente van Koor "Zang en Vriendschap"te Tubbergen,
van 2015 t/m 2018 van "Kleinkoor Ootmarsum", sinds januari 2018 van het Stedelijk Koor Hengelo en vanaf januari 2020 dirigente Stadscantorij Hengelo.