Roel Praas

Els Cozijnsen

CV

Roel Praas
Werd geboren in 1953 te Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag.

In het buitenland volgde hij cursussen bij Claude Hellfer in Frankrijk en in Oostenrijk bij Ergican Saydam. Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten.

Sinds 2004 werkt hij samen met de bariton Palle Fuhr Jorgensen. Hun repertoire bestaat uit werken van Franz Schubert, o.a. Die Winterreise, en programma's met werken van Engelse en Franse componisten.

 Als docent is hij verbonden aan De Muziekschool Twente.


Els Cozijnsen
Studeerde aan het conservatorium in Utrecht bij Polo de Haas en in Hilversum bij Kees Stokvis waar zij in 1979 het A-diploma behaalde. Hierna volgde zij lessen bij pianist Alwin Bär te Amsterdam en later bij Geoffrey Madge te Den Haag.

Als pianodocente was zij bijna 40 jaar verbonden aan de Kaliber Kunstenschool (voorheen Muziekschool Twente).

Zij treedt regelmatig op als begeleidster van koren, zangers en instrumentalisten. Als pianiste was ze vele jaren de vaste begeleidster van Chr.Gem.Zangvereniging “Hoop op Zegen”te Wierden en was ze repetitor bij Toonkunst Almelo.

Ze volgt zanglessen bij Karin van de Tuin in Borne en zingt mee in het Kamerkoor van de Waterstaatskerk te Hengelo o.l.v. Evan Bogerd.

Op het gebied van dirigeren volgde ze lessen bij Valentijn Smit in Enschede en volgde verschillende keren de Kurt Thomas Zomercursus Koordirectie in Utrecht. In 2017 behaalde ze het diploma Applicatiecursus Koordirectie aan de HKU. Ze volgt thans het 3e jaar HBO Koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek te Gouda.

Vanaf januari 2013 is zij dirigente van Gemengd Koor "Zang en Vriendschap"te Tubbergen, van 2015 t/m 2018 van "Kleinkoor Ootmarsum" en sinds januari 2018 van het Stedelijk Koor Hengelo .

Overzicht opleidingen/diploma’s

1972 Diploma MMS – Dr.F.H de Bruijne Lyceum Utrecht

1973 Vooropleiding piano Utrechts Conservatorium

1974/1976 Algemene vakken + piano hoofdvak jaar 1 t/m 3 (Polo de Haas) Utr.Conservatorium

1979 Akte Muziekonderwijs A Piano Verenigde Muzieklycea Hilversum (Kees Stokvis)

1995 Getuigschrift Bijscholing Docent Samenspelonderwijs LOKV

1996/1979 Cursus MDO Koordirectie te Enschede(Valentijn Smit)

2011 Certificaat Docentschap Algemene Vorming (Gehrels) Codarts Hogeschool voor de Kunsten R'dam

2015 Kurt Thomas Vursus Koordirectie Certificaat B

2016 Kurt Thomas Cursus Koordirectie Certificaat C

2016/2017 Diploma Applicatieopleiding Koordirectie HKU (Rob Vermeulen, Fokko Oldenhuis)

2017 Diploma Improvisatie Coach (Improvisatie Academie Robijn Tilanus)

2017 Kurt Thomas Cursus Koordirectie certificaat B

2018 Kurt Thomas Cursus Koordirectie certificaat C

2019 Kurt Thomas Cursus Koordirectie certificaat C