Roel Praas

Els Cozijnsen

Informatie

Roel Praas
Werd geboren in 1953 te Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag.

In het buitenland volgde hij cursussen bij Claude Hellfer in Frankrijk en in Oostenrijk bij Ergican Saydam. Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten.

Als docent is hij verbonden aan De Muziekschool Twente.


Els Cozijnsen
Studeerde aan het conservatorium in Utrecht bij Polo de Haas en in Hilversum bij Kees Stokvis waar zij in 1979 het diploma behaalde.
Hierna volgde zij lessen bij de pianist Alwin Bär te Amsterdam en thans sinds enige tijd bij Geoffrey Madge te Den Haag.

Zij is als pianodocente verbonden aan De Muziekschool Twente en geeft daarnaast privelessen. Meer informatie over leerlingen en lespraktijk is te vinden op haar eigen weblog http://pianelco.wordpress.com.
Zij treedt regelmatig op als begeleidster van koren, zangers en instrumentalisten. Als pianiste was ze vele jaren de vaste begeleidster van Chr.Gem.Zangvereniging “Hoop op Zegen”te Wierden. Als repetitor was ze werkzaam bij Toonkunst Almelo van 2004 t/m 2009.Sinds januari 2013 is zij dirigente van Gemengd Koor "Zang en Vriendschap"te Tubbergen en sinds september 2015 van "Kleinkoor Ootmarsum".

Overzicht opleidingen/diploma’s

1972 Diploma MMS – Dr.F.H de Bruijne Lyceum Utrecht

1973 Vooropleiding piano Utrechts Conservatorium

1974/1976 Algemene vakken + piano hoofdvak jaar 1 t/m 3 (Polo de Haas) Utr.Conservatorium

1979 Akte Muziekonderwijs A Piano Verenigde Muzieklycea Hilversum (Kees Stokvis)

1995 Getuigschrift Bijscholing Docent Samenspelonderwijs LOKV

1996/1979 Cursus MDO Koordirectie te Enschede(Valentijn Smit)

2011 Certificaat Docentschap Algemene Vorming (Gehrels)Codarts, Hogeschool voor de Kunsten

2015 Kurt Thomascursus Koordirectie Certificaat B

2016 Kurt Thomascursus Koordirectie Certificaat C

2016/2017 Diploma Applicatieopleiding Koordirectie HKU (Rob Vermeulen, Fokko Oldenhuis)

2017 Diploma Improvisatie Coach (Improvisatie Academie Robijn Tilanus)

2017 Kurt Thomas Cursus Certificaat B

 

Curriculum vitae Palle Fuhr Jørgensen

 

De in Nederland woonachtige Deense bariton Palle Fuhr Jørgensen ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn opera-opleiding bij Maria Louise Hendrickx in Antwerpen. Hij volgde master classes bij o.a. Cathy Berberian, Guus Hoekman en Tom Krause. Zijn huidige coach is de Vlaamse altmezzo Lucienne Van Deijck.

Sinds Palle in 1985 tot de laureaten behoorde op het internationale zangconcours “Mina Bolotine” te Antwerpen is zijn carrière in een stroomversnelling geraakt en verleende hij solistische medewerking aan vele concerten en opera’s in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel barok, oratorium, opera en lied als hedendaagse muziek.

In het Holland Festival van 1994 vertolkte Palle solorollen in de wereldpremière van twee Chinese kameropera’s: “The Death of Oedipus” en “Wolvendorp” en in datzelfde jaar was hij bij de K.R.O.-radio te beluisteren als solist in “An American Te Deum” van Karel Husa – een première voor Nederland.

In 1996 vertolkte Palle de rol van Willem van Oranje in de nieuwe opera “François Guyon” van Kees Olthuis bij Delftsche Opera Compagnie. In 1998 zong hij in Velsen de rol van Don Carlo in Verdi’s opera “Ernani” en in Wim Stoppelenburg’s nieuwe Van Gogh-opera “Het Uitstel” zong Palle meerdere rollen bij voorstellingen in Meppel en Assen.

Bij diverse platen- en radio-opnamen werkte Palle Fuhr Jørgensen o.a. met de dirigenten Jean Fournet, Ton Koopman, Henry Lewis, Louis Devos, Pierre Kuijpers, Jan Cober, Karel Husa, Kenneth Montgomery, Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw.

Bekijk hier de video's van Palle Fuhr Jørgensen, bariton en Roel Praas, piano.
Waterstaatskerk, Hengelo, november 2010.

  • Hugo Wolf - Fühlt meine Seele
  • Gabriël Fauré - Clair de Lune
  • Gabriel Fauré - En Prière
  • Léon Orthel - Dame seule
  • Roger Quilter - Love's Philosophy
  • Roger Quilter - Go, lovely Rose

Leeuw, Gert Albrecht en Edo de Waart.

Recitalprogramma Echt